De juiste bh maat

Ongeveer 80 procent van de vrouwen draagt een verkeerde beha maat. Het is daarom belangrijk om regelmatig zowel je borstomvang als je cupmaat te meten. Bij Elite Lingerie lees je alles over de juiste bh maat, hoe je deze kunt opmeten, feiten & weetjes over de bh en waaraan een goede beha moet voldoen.

Beha maat factoren

Een bh maat bestaat uit een letter en een cijfer. De letter staat voor het verschil tussen de borstomtrek op en onder de borst en het cijfer vertegenwoordigt de borstomtrek zelf, afgerond op 5 centimeter. Een bh maat kan echter door de jaren heen veranderen door diverse invloeden. Bijvoorbeeld als je meer of minder sport kan je maat veranderen maar ook als je gewicht is toe- of afgenomen, tijdens een zwangerschap of wanneer je ouder wordt.

Welke bh maat? Bepaal je maat

Wanneer je de maat van je borstomvang wilt meten, zorg je dat de centimeter aan de voor en achterkant recht zit, zonder speling maar ook niet te strak. Bij het meten van de cupmaat, meet je het volle gedeelte van de borst op. Het maattabel op Elite lingerie helpt je bij het uitzoeken van de juiste bh maat. Een maattabel is echter alleen een richtlijn, die je als wijze van handleiding kunt gebruiken voor het bepalen van de maat. Maar aangezien iedereen uniek is, kan de maattabel natuurlijk ook afwijken.

Goede & slechte beha's

Het belangrijkste is dat een bh goed aansluit op het lichaam. Je kunt het beste diverse modellen proberen om te zien welke maat bh het beste past. Onderstaande kenmerken helpen je bij het onderscheiden van een goede en slechte bh.
Goede bh: Borsten zitten comfortabel binnen de cup, de voorkant van de bh ligt plat tegen het lichaam en de bh is stevig maar zit niet te straks waardoor het geen strepen op je lichaam achter laat.
Slechte bh: De schouderbandjes snijden, je borsten vallen gedeeltelijk over de bh heen, de bh kruipt aan de achterkant ophoog of de voorkant van de bh heeft teveel ruimte.

Feiten & weetjes

  • De laatste 15 jaar is de gemiddelde cupmaat veranderd van een B naar een C-cup.
  • Een bh maat kan per bh type afwijken
  • Het is beter om een bh niet langer te dragen dan 2 dagen.
  • Elke vrouw heeft een klein verschil in de grootte van de linker- en rechterborst door het hart.
  • Draag een nieuwe bh altijd op de laatste stand, omdat een bh zijn steun verliest na verloop van tijd.
  • De levensduur van een bh is gemiddeld 2 jaar.

Beha's op Elite Lingerie

Het kiezen van de juiste bh maat is essentieel om je kleding mooi te laten vallen. Lingerie vormt namelijk de basis van elke outfit. Wanneer je de juiste bh maat hebt vastgesteld via het maattabel, kun je direct online gaan shoppen voor trendy beha's bij de online store Elite Lingerie. Hier vind je lingeriemerken als Guess, Aubade, Calvin Klein en Esprit. Mocht je hulp nodig hebben kun je altijd contact met ons opnemen voor een passend advies.

© Copyright 2023 Elite Lingerie | info@elitelingerie.nl | +31(0)495-843241 | Ma-Vr 9.00-17.00 | Linkpartners | Sitemap